x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte grele la Slaviansk. Ministrul ucrainean de Interne anunţă mai mulţi morţi

Lupte grele la Slaviansk. Ministrul ucrainean de Interne anunţă mai mulţi morţi

05 Mai 2014   •   14:19
Lupte grele la Slaviansk. Ministrul ucrainean de Interne anunţă mai mulţi morţi

Lupte grele se dădeau luni dimineaţă în apropiere de Slaviansk, a anunţat ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov, adăugând că se înregistrează şi "morţi", într-o declaraţie făcută presei în apropierea teatrului de operaţiuni, conform AFP.

Ministrul, aflat la un punct de control, situat la şase kilometri de locul unde se dau luptele, nu a precizat de partea cărei tabere sunt victimele şi nici numărul lor.

Luptele au început în urmă cu aproximativ două ore, potrivit unui reporter AFP în teren, care a văzut ambulanţe circulând în zonă.

La Slaviansk, bastion al rebelilor separatişti proruşi, "se duce un război împotriva ţării noastre", a declarat ministrul, subliniind că "misiunea sa este de a-i elimina pe terorişti".

"Singura tactică este de a avansa încetul cu încetul spre centrul" Slavianskului, a adăugat el. "Nu există o soluţie militară, aceasta trebuie să fie una politică", a mai spus el.

Şeful Gărzii Naţionale, Stepan Poltorak, prezent şi în teren, a declarat: "Adversarii noştri sunt bine instruiţi şi bine echipaţi".

"Ei s-au blocat în centrul" Slavianskului. Drumurile (din zona de luptă) sunt închise, nu lăsăm civili. Ei fac totul pentru a ne forţa să recurgem la armele grele, dar nu vom face aceasta pentru a proteja populaţia", a mai spus el, conform AFP.

×