x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măcelarii francezi cer protecţia poliţiei în faţa veganilor

Măcelarii francezi cer protecţia poliţiei în faţa veganilor

25 Iun 2018   •   16:17
Măcelarii francezi cer protecţia poliţiei în faţa veganilor

Măcelarii şi mezelarii francezi au cerut ministrului de Interne, Gérard Collomb, şi poliţiei franceze să îi protejeze de atacurile şi violenţele la care sunt supuşi din partea unor organizaţii ale veganilor, care se opun consumului de carne şi creşterii animalelor în scopul consumului, transmite AFP. 

"Contăm pe serviciile şi sprijinul dumneavoastră şi al întregului Guvern pentru ca, în cel mai scurt timp posibil să înceteze violenţele fizice, verbale şi morale la care sunt supuşi măcelarii şi mezelarii", se artă într-o scrisoare datată 22 iunie şi semnată de preşedintele Confederaţiei lucrătorilor din sectorul măcelariei, carmangeriei şi preparatelor culinare (CFBCT), Jean-François Guihard. 

"Cei 18.000 de profesionişti măcelari şi mezelari din Franţa sunt îngrijoraţi de consecinţele mediatizării excesive a modului de viaţă vegan", se mai arată în scrisoarea lui Guihard, care se declară şocat de faptul că o parte a populaţiei vrea să impună majorităţii modul său de viaţă şi ideologia sa. 

În luna aprilie a acestui an, în regiunea Hauts-de-France (nordul Franţei), şapte măcelarii au fost stropite cu sânge fals, o măcelărie şi un magazin de peşte au fost vandalizate, vitrinele lor fiind sparte şi faţadele fiind decorate cu inscripţia "opriţi specismul". Primarul din Lille, Martine Aubry, a anunţat că municipalitatea se va constitui în parte civilă. 

Potrivit CFBCT, manifestări similare au fost înregistrate şi în regiunea Occitanie, sud-vestul Franţei. La finele lunii martie, o militantă vegană a publicat un mesaj injurios cu ocazia uciderii unui măcelar la Trčbes (sudul Franţei) cu prilejul unei atentat jihadist. 

"Având în vedere această escaladare a violenţei, ce va urma?", se întreabă retoric Confederaţia lucrătorilor din sectorul măcelăriei, carmangeriei şi preparatelor culinare (CFBCT), apreciind că există câţiva indivizi şi organizaţii care vor să "semene teroare". 

Anterior, Confederaţia întreprinderilor mici şi mijlocii (CPME) s-a declarat şi ea impresionată de comportamentele extremiste ale militanţilor anti-specism. Aceştia se opun oricărei discriminări în favoarea unei specii, de obicei a speciei umane, în raport cu animalele.

AGERPRES

×