x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE român dezaprobă organizarea paradei militare din Crimeea

MAE român dezaprobă organizarea paradei militare din Crimeea

09 Mai 2014   •   17:53

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) dezaprobă organizarea de către Federaţia Rusă a unei parade militare pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea, parte integrantă a Ucrainei suverane şi independente, informează un comunicat de presă remis Jurnalului Naţional.

“MAE exprimă regretul profund faţă de asocierea acestei aniversări marcante cu o simbolistică de importanţă deosebită pentru întreaga familie europeană, din care face parte şi Ucraina, cu actul ilegal de anexare a peninsulei Crimeea. MAE consideră că memoria milioanelor de jertfe umane ale celui de al doilea război mondial trebuie cinstită cu cea mai profundă recunoştinţă”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează poziţia principială a României de nerecunoaştere a anexării R.A. Crimeea de către Federaţia Rusă, '”un act ilegal care afectează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

“Participarea preşedintelui Federaţiei Ruse la un asemenea eveniment, care ar fi trebuit să fie dedicat cinstirii memoriei victimelor celui de al doilea război mondial, nu contribuie la detensionarea situaţiei din regiune”, adaugă MAE.


×
Subiecte în articol: criza ucraina