x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mafia - John Gotti Jr., arestat

Mafia - John Gotti Jr., arestat

de Mihaela Matachita    |    06 Aug 2008   •   00:00

John Gotti Jr., fiul celebrului nas new-yorkez John Gotti, a fost arestat marti la New York de politia federala sub acuzatia de conspiratie intr-un caz de omucidere, a transmis AFP citind canalul american de televiziune NBC.

INCATUSAT. John



John Gotti Jr., fiul celebrului naş new-yorkez John Gotti, a fost arestat marţi la New York de poliţia federală sub acuzaţia de conspiraţie într-un caz de omucidere, a transmis AFP citînd canalul american de televiziune NBC.

ÎNCĂTUŞAT. John Gotti Jr. (44 de ani), care afirmă că s-a retras din afaceri în anii ’90, a fost arestat la domiciliul său din Long Island, suburbie a New York-ului, urmînd a fi adus în faţa unui judecător. NBC a difuzat imagini de la arestarea lui Gotti Jr., condus încătuşat la sediul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din metropola americană.

Fiul fostului şef al clanului Gambino, supranumit “Junior”, a compărut de trei ori în decurs de un an în faţa justiţiei pentru tentativa de răpire în 1992 a fondatorului grupului de autoapărare “Îngerii păzitori”, Curtis Sliwa. Lovit de trei gloanţe, acesta a reuşit să scape de agresori. De fiecare dată, procesele lui “Junior” au fost anulate, deoarece membrii juriului nu s-au putut pune de acord asupra unui verdict.

NAŞUL.
Tatăl lui “Junior” a condus mafia din New York după ce a determinat asasinarea fostului şef al acesteia, Paul Castellano. A fost condamnat în 1992 pentru extorsiune şi asasinat, şi a murit în închisoare în 2002.

×
Subiecte în articol: externe john gotti