x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai uşor cu Twitter-ul, doamna Trierweiler!

Mai uşor cu Twitter-ul, doamna Trierweiler!

de Marina Constantinoiu    |    15 Iul 2012   •   13:40
Mai uşor cu Twitter-ul, doamna Trierweiler!

Iubita presedintelui francez, Valerie Trierweiler, apostrofata de catre Francois Hollande dupa polemica suscitata de o postare pe reteaua de socializare Twitter in timpul alegerilor legislative, a promis ca de acum inainte va da dovada de prudenta in privinta postarilor, relateaza France Presse.

'O sa-mi tin degetele in frau de acum inainte, inainte de a posta ceva pe Twitter', a declarat Valerie postului de televiziune de stiri BFM TV, cu ocazia deplasarii la Brest pe care a efectuat-o presedintele francez sambata, de Ziua Nationala a Frantei. Imaginile respective, cu declaratia 'Primei Doamne' a Frantei au fost difuzate, insa, duminica.

Sambata, in cadrul unui interviu televizat acordat cu ocazia sarbatorii nationale, seful statului francez a afirmat ca i-a cerut prietenei sale sa-si rezolve intr-un cadru privat chestiunile private si a promis ca tipul acesta de incidente nu se va mai inregistra.

'Consider ca treburile private se rezolva intr-un cadru privat. Si le-am spus acest lucru si apropiatilor mei, pentru ca si ei sa accepte cu scrupulozitate acest principiu', a declarat Hollande in interviul televizat acordat jurnalistei Claire Chazal. Hollande a tinut sa intareasca ideea, precizand ca 'principiul enuntat trebuie sa fie respectat cu strictete', pentru ca 'francezii vor ca lucrurile sa fie clare, ca statul sa fie condus de catre cel pe care l-au ales si, totodata, sa nu existe niciun fel de interferente'.

Povestea cu promisiunile doamnei Trierweiler nu a aparut din neant, ci isi are originile in luna iunie, cand doamna Valerie, care este jurnalista, l-a sustinut, intr-o postare pe Twitter, pe candidatul socialist care i se opunea lui Segolene Royal, fosta iubita a actualului presedinte francez. Segolene Royal se bucura de sustinerea lui Francois Hollande, dar doamna Trierweiler a avut propria optiune si nu s-a sfiit sa si-o posteze pe Twitter, in ciuda faptului ca l-a pus intr-o situatie delicata pe Hollande. La momentul respectiv, presa si, in general, publicul francez au comentat ca gestul doamnei Trierweiler a fost provocat de gelozie. Segolene Royal si Francois Hollande au trait multi ani impreuna, avand, de altfel, si patru copii.

Presedintele Francois Hollande a dorit sa aduca unele lamuriri in privinta statutului destul de ciudat al doamnei Trierweiler, cu care nu este casatorit, dar care il insoteste la intalnirile oficiale sau in deplasari. 'Nu este un statut de Prima Doamna. Valerie vrea sa-si pastreze activitatea profesionala. Eu inteleg acest lucru. De acum inainte, ea va fi prezenta alaturi de mine atunci cand protocolul o va cere', a declarat presedintele. 'Nu este usor sa ocupi acest loc. Trebuie sa existe niste reguli', a mai spus presedintele Francois Hollande in acest interviu.

×