x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Majoritatea germanilor nu sunt de acord ca țara lor să facă afaceri cu Arabia Saudită

Majoritatea germanilor nu sunt de acord ca țara lor să facă afaceri cu Arabia Saudită

24 Oct 2018   •   19:03
Majoritatea germanilor nu sunt de acord ca țara lor să facă afaceri cu Arabia Saudită

Un sondaj realizat pe fondul scandalului privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul arată că majoritatea cetăţenilor germani se opun ca ţara lor să facă afaceri cu saudiţii, relatează dpa. 

Potrivit sondajului realizat pentru ziarul Die Welt, 65% dintre respondenţi au afirmat că, în opinia lor, companiile germane nu ar trebui să facă afaceri cu Arabia Saudită. 

În schimb, aproximativ o cincime dintre cei peste 5.000 de respondenţi au afirmat că nu au nicio problemă în ceea ce priveşte tranzacţiile comerciale între Germania şi Arabia Saudită. 

Jamal Khashoggi (59 de ani), editorialist care colabora cu Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul, unde a mers pentru a obţine documente administrative în vederea căsătoriei cu o cetăţeană turcă. 

După ce mai întâi a negat moartea jurnalistului, guvernul saudit a avansat mai multe versiuni contradictorii, evocând între altele 'o altercaţie' care a luat o turnură nefericită. Riadul susţine acum că jurnalistul a fost ucis în cursul unei operaţiuni 'neautorizate' în legătură cu care prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman nu a fost informat.

AGERPRES

×