x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia acuză: TRĂDARE faţă de vieţile pierdute în catastrofă!

Malaezia acuză: TRĂDARE faţă de vieţile pierdute în catastrofă!

19 Iul 2014   •   14:37
 Malaezia acuză: TRĂDARE faţă de vieţile pierdute în catastrofă!
Sursa foto: ALYONA ZYKINA/EPA

Malaezia a afirmat sâmbătă că o serie de 'indicii vitale' au fost compromise la locul prăbuşirii avionului său cu aproape 300 de pasageri la bord, în estul Ucrainei, şi a denunţat o 'trădare' faţă de vieţile pierdute în catastrofă, relatează AFP, Reuters şi DPA.

'Integritatea sitului a fost compromisă şi există semne că indicii vitale nu au fost păstrate la faţa locului. Interferenţele de la locul prăbuşirii riscă să compromită şi ancheta', a declarat ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, aşteptat sâmbătă în Ucraina.

'A nu împiedica asemenea interferenţe ar constitui o trădare faţă de vieţile care au fost pierdute', a spus ministrul malaezian într-o conferinţă de presă.

CATASTROFA AVIATICĂ. Experţi malaezieni, asteptaţi la Kiev

El a insistat că avionul malaezian nu a pătruns într-o zonă restricţionată a spaţiului aerian şi că se afla pe o rută de zbor aprobată. 'Dar la sol regulile războiului au fost încălcate', a subliniat oficialul malaezian.

'Acest fapt scandalos nu poate trece nepedepsit. Malaezia condamnă acest act brutal de agresiune şi cere ca responsabilii să fie identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei fără întârziere', a mai declarat el.

Potrivit ministrului malaezian, deşi căderea avionului a devenit o chestiune geopolitică, 'nu trebuie să uităm că este o tragedie umană'.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, care desfăşura un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi, pe teritoriul Ucrainei, în regiunea separatistă Doneţk, aparent lovit de o rachetă. La bordul avionului se aflau 298 de oameni. Toţi şi-au pierdut viaţa. Dintre cei aflaţi la bord, 44 de persoane, inclusiv cei 15 membri ai echipajului, erau malaezieni.

Premierul malaezian Najib Razak a confirmat sâmbătă că la bord se afla şi bunica sa vitregă, Siti Amirah, în vârstă de 83 de ani.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni


×
Subiecte în articol: malaezia avion ucraina