x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mama lui Mihail Hodorkovski a încetat din viaţă la 79 de ani

Mama lui Mihail Hodorkovski a încetat din viaţă la 79 de ani

de Agerpres    |    03 Aug 2014   •   18:49

Marina Hodorkovskaia, mama fostului magnat şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, a decedat duminică, în Germania, la vârsta de 79 de ani, informează AFP, citând un purtător de cuvânt al centrului Hodorkovski din Moscova.

'Marina Filippovna a încetat din viaţă la Berlin', cu mai puţin de două luni înainte de a împlini 80 de ani, a afirmat acesta, fără a face alte precizări.

Potrivit media ruse, mama fostului cel mai bogat om din Rusia suferea de cancer şi se afla în Germania pentru tratament.

Mihail Hodorkovski a fost graţiat de preşedintele rus Vladimir Putin în decembrie anul trecut, după 10 ani de închisoare, iar Kremlinul a evocat atunci pentru a-şi explica decizia tocmai boala mamei sale, care a militat continuu pentru eliberarea fostului oligarh, închis pentru escrocherie şi fraudă fiscală. Acesta a plecat imediat în Germania, fiind urmat în scurt timp de părinţii săi, şi a obţinut un permis de şedere pentru un an în Elveţia.

Pentru apărării drepturilor omului omului dar şi mulţi observatori străini, Mihail Hodorkovski, care în prezent are 51 de ani, a fost victima unei reglări de conturi puse la cale de Vladimir Putin.

×