x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat arestat deoarece s-a dat drept manechin de vitrină pentru a sparge un magazin de bijuterii. Riscă 10 ani de închisoare

Bărbat arestat deoarece s-a dat drept manechin de vitrină pentru a sparge un magazin de bijuterii. Riscă 10 ani de închisoare

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   18:30
Bărbat arestat deoarece s-a dat drept manechin de vitrină pentru a sparge un magazin de bijuterii. Riscă 10 ani de închisoare
Sursa foto: Politia Varsovia

Un bărbat acuzat că s-a dat drept un „manechin” în vitrina unui magazin dintr-un mall din Varșovia pentru a fura bijuterii după închiderea acestuia a fost arestat.

Tânărul în vârstă de 22 de ani a fost surprins în imagini stând nemișcat și ținând în mână o geantă în fereastra magazinului, căruia poliția nu i-a dezvăluit numele.

Potrivit poliției, bărbatul acuzat a „vânat" în diferite departamente ale magazinului după închidere, înainte de a se hotărî asupra unui stand de bijuterii, potrivit BBC.

El mai este acuzat că a furat articole dintr-un al doilea centru comercial. Bărbatul a fost acuzat de furt calificat și risca până la 10 ani de închisoare.

Poliția din Varșovia a declarat că angajații și cumpărătorii nu au observat nimic neobișnuit în timp ce bărbatul se afla în vitrină, deoarece s-a camuflat printre mai multe manechine.

Potrivit poliției, el a stat nemișcat până când „a simțit că este în siguranță", apoi a traversat diferite departamente după închiderea magazinului înainte de a lua bijuteriile.

El a fost în cele din urmă observat de personalul de securitate.

Bărbatul este acuzat în alte două incidente. În primul caz, poliția susține că a servit cina târziu într-un restaurant dintr-un al doilea centru comercial și a așteptat închiderea acestuia.

Poliția a declarat că apoi a intrat într-un magazin de îmbrăcăminte și „și-a schimbat hainele cu altele noi", înainte de a se întoarce la restaurant pentru o altă masă.

El a fost surprins în înregistrările de pe camerele de supraveghere cum se strecoară sub ușile parțial deschise ale magazinului de îmbrăcăminte.

Robert Szumiata, purtător de cuvânt al poliției, a spus că în cel de-al treilea incident, într-o altă locație, bărbatul a așteptat până după închiderea magazinului și apoi a „luat bani din mai multe case de marcat și a încercat să fure și alte obiecte".

Poliția a eliberat imagini cu momentul arestării suspectului.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru trei luni, au declarat procurorii din Varșovia.

×
Subiecte în articol: varsovia manechin