x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie intenţionează să acorde Scoţiei puteri sporite dacă respinge independenţa

Marea Britanie intenţionează să acorde Scoţiei puteri sporite dacă respinge independenţa

de Agerpres    |    07 Sep 2014   •   12:33
Marea Britanie intenţionează să acorde Scoţiei puteri sporite dacă respinge independenţa

Guvernul britanic va prezenta în zilele următoare un plan prin care vizează să acorde Scoţiei o mai mare autonomie în ce priveşte taxele, cheltuielile şi alocaţiile sociale, în cazul în care locuitorii ei vor respinge independenţa la referendumul de la 18 septembrie, a declarat duminică ministrul britanic al finanţelor, George Osborne, transmite Reuters.

"Veţi vedea în următoarele câteva zile un plan de acţiune pentru a acorda Scoţiei mai multe prerogative, în ce priveşte taxele, cheltuielile, statul social, plan care va fi pus în practică în momentul în care la referendum rezultatul este "nu", a spus ministrul britanic la televiziunea BBC.

El a menţionat că planul în acest sens este elaborat împreună de principalele trei partide politice din Parlamentul Marii Britanii.

Ministrul britanic de finanţe a făcut aceste declaraţii după ce susţinătorii independenţei Scoţiei au ieşit pentru prima dată în frunte, într-un sondaj publicat duminică de Sunday Times, cu 11 zile înainte de referendum.

Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota 'da' la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanţilor este cotată cu 49%.

×
Subiecte în articol: referendum scotia independenta scotia