x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marile averi ale Germaniei, în mâinile patronilor BMW, Aldi şi Lidl

Marile averi ale Germaniei, în mâinile patronilor BMW, Aldi şi Lidl

07 Oct 2014   •   20:40
Marile averi ale Germaniei, în mâinile patronilor BMW, Aldi şi Lidl

Familia Quandt, cel mai mare acţionar de la constructorul auto BMW, i-a detronat pe proprietarii magazinelor Aldi şi Lidl în fruntea clasamentului celor mai mari averi din Germania, conform topului publicat, marţi, de revista Manager Magazin.

Patrimoniul deţinut de Johanna Quandt, văduva lui Herbert Quandt, şi de copiii săi, Stefan Quandt şi Susanne Klatten, care împreună deţin 46,7% din acţiunile BMW, a atins un total de 31 de miliarde de euro, ceea ce plasează această familie în fruntea clasamentului celor mai mari 500 de averi din Germania, comentează sursa citată, preluată de AFP. Conform acestor cifre, pentru prima dată în ultimii zece ani, familia Quandt a trecut în faţa proprietarilor magazinelor Aldi şi Lidl.

Pe locul secund, cu o avere de 18,3 miliarde de euro, se situează familia lui Karl Albrecht, decedat în luna iulie, în timp ce familia lui Theo Albrecht se situează pe locul patru, cu o avere de 16,5 miliarde de euro.

Locul trei este ocupat de Maria-Elisabeth Schaeffler şi fiul său Georg, proprietarii producătorului de componente auto Schaeffler, dar şi mari acţionari la producătorul de anvelope Continental, cu o avere de 17,6 miliarde de euro.

Chiar dacă sectorul distribuţiei a pierdut teren în faţa industriei auto, el rămâne bine reprezentat în clasamentul realizat de Manager Magazin. Astfel, proprietarul magazinelor Lidl, Dieter Schwarz, se clasează pe locul cinci, cu o avere de 14,5 miliarde de euro, iar familia Herz, proprietarii magazinelor Tchibo, ocupă locul şapte, cu 11 miliarde de euro.

Per  ansamblu, averea celor mai bogaţi 100 de germani a crescut cu 18,8% în ultimele 12 luni, până la 399,8 miliarde de euro, graţie evoluţiilor pozitive de la bursă, a profiturilor mari anunţate de companiile germane, dar şi a boom-lui înregistrat de piaţa imobiliară. De asemenea, potrivit Manager Magazin, averea celor mai bogaţi 500 de oameni din Germania a crescut cu 16% în ritm anual, până la 612 miliarde de euro.


×