x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marine Le Pen condamnă ONG-urile

Marine Le Pen condamnă ONG-urile

13 Iun 2018   •   13:29
Marine Le Pen condamnă ONG-urile
Sursa foto: Thierry ROGE

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat, ieri, că ONG-urile „au un rol obiectiv de complici ai mafiilor de traficanţi de imigranţi”, după ce organizaţia neguvernamentală „SOS Mediterana” a salvat din Marea Mediteraneană 629 de refugiați, pe care Italia a refuzat să-i primească, scrie AFP.

Preşedinta „Adunării Naţionale” (fostul „Front Naţional”) a estimat pe contul său de Twitter ca fiind „salutară” reacţia ministrului italian de Interne, Matteo Salvili, liderul partidului „Liga”, care a refuzat ca nava cu imigranţi salvaţi să acosteze în ţara sa şi care a strigat „victorie” când Spania a decis să  primească ambarcațiunea. „În spatele acoperirii umanitare, ONG-urile au un rol obiectiv de complici ai mafiilor de traficanţi. A accepta ca navele cu imigranţi să acosteze constituie un apel iresponsabil! Trebuie ca ei să se întoarcă acolo de unde vin”, a notat Marine Le Pen, în postarea sa pe Twitter, semnată cu iniţialele sale. Nava „Aquarius”, care în mod normal poate salva 500 de migranţi, brăzdează de trei ani largul coastelor Libiei, debarcându-i în Italia pe imigranţii pe care îi salvează de la înec. Însă, la sfârşitul săptămânii trecute, noul ministru de Interne al Italiei, liderul partidului „Liga” (extrema dreaptă) Matteo Salvini, la putere chiar de la începutul crizei din Mediterana, a refuzat acostarea navei. Italia, unde au acostat, începând cu 2013, circa 700.000 de imigranţi, a acuzat în mod regulat Europa că a închis ochii şi a lăsat-o singură în faţa crizei refugiaților.

Salvini a făcut campanie pe tema închiderii frontierei în faţa imigranţilor, promițând că, odată ajuns la putere, va face totul ca să împiedice aceste debarcări.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: marine le pen