x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul britanic al imigraţiei și-a dat demisia după ce s-a aflat că angajase o femeie la negru

Ministrul britanic al imigraţiei și-a dat demisia după ce s-a aflat că angajase o femeie la negru

08 Feb 2014   •   21:37
Ministrul britanic al imigraţiei și-a dat demisia după ce s-a aflat că angajase o femeie la negru
Sursa foto: Ministrul britanic al imigraţiei și-a dat demisia după ce s-a aflat că angajase o femeie la negru

Ministrul britanic al imigraţiei, Mark Harper, iniţiatorul unui proiect de lege ce prevede înăsprirea condiţiilor de primire a imigranţilor în Marea Britanie, a demisionat sâmbătă după ce a constatat că a angajat o femeie pentru a face menajul în locuinţa sa fără ca aceasta să aibă o situaţie legală, transmite AFP.

În scrisoarea sa de demisie adresată premierului David Cameron, ministrul dă asigurări că femeia în cauză i-a prezentat documente în regulă atunci când el a angajat-o în 2007 pentru servicii de curăţănie în apartamentul său din Londra. Însă, când a dorit să verifice din nou documentele la începutul acestui an, 'având în vedere accentul pus pe aceste probleme' în proiectul său de lege, el a constatat că angajata sa - a cărei naţionalitate nu a fost precizată deocamdată - i-a prezentat acte false.

'Chiar dacă am fost tot timpul în acord cu legea, consider că, în calitatea de ministru al imigraţiei care prezintă un proiect de lege în parlament care să întărească legile noastre asupra imigraţiei, mă văd nevoit să impun niveluri de exigenţă mai ridicate decât alţii', scrie Harper în scrisoarea sa. 'Am decis, deci, că cel mai convenabil pentru mine este să mă retrag', adaugă ministrul, cerându-şi scuze pentru eventualele probleme cauzate guvernului David Cameron prin demisia sa.

Premierul britanic a acceptat demisia ministrului Mark Harper 'cu regret', vorbind de o 'decizie onorabilă', precizează AFP.

×
Subiecte în articol: Mark Harper ministru britanic imigratie