x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Martin Schulz: Relaţiile UE-China sunt cheie pentru stabilitatea şi prosperitatea economiei mondiale

Martin Schulz: Relaţiile UE-China sunt cheie pentru stabilitatea şi prosperitatea economiei mondiale

01 Apr 2014   •   14:41
Martin Schulz: Relaţiile UE-China sunt cheie pentru stabilitatea şi prosperitatea economiei mondiale

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat după întâlnirea cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, că “relaţiile UE-China sunt cheie pentru stabilitatea şi prosperitatea economiei mondiale”. Martin Schulz a salutat vizita preşedintelui Xi Jinping la Parlamentul European şi instituţiile europene, prima de acest fel a unui preşedinte chinez. “Vizita dovedeşte importanţa pe care noul lider chinez o conferă parteneriatului consolidat UE-China”, a adăugat preşedintele Parlamentului European. “UE şi China sunt conectate şi interdependente. Pentru ca relaţiile dintre noi să înflorească, trebuie consolidat şi dialogul politic, nu doar legăturile comerciale”, a încheiat Schulz.

Preşedintele chinez Xi Jinping, care a fost ales anul trecut, a început vizita sa oficială în UE săptămâna trecută cu întâlniri cu principalii săi parteneri comerciali în Germania şi Franţa, dar şi pentru a consolida relaţiile cu partenerii europeni, la 10 ani de la începerea parteneriatului strategic UE-China. (I.D.)


×
Subiecte în articol: martin schulz