x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe May: Fără populisme la anticipate

May: Fără populisme la anticipate

24 Apr 2017   •   16:35
May: Fără populisme la anticipate
Sursa foto: Xinhua

Sigură de victorie în alegerile anticipate din 8 iunie, premierul britanic, Theresa May, a refuzat să excludă posibilitatea majorării impozitelor. Un sondaj „Comres”, publicat de „Sunday Mirror”, arată că Partidul Conservator, de guvernământ, poate conta pe 50% din voturi, în timp ce principala formațiune de opoziție, Partidul Laburist, are 25%, scrie Reuters.

Conservatorii sunt în creștere cu 4% față de săptămâna trecută și la cel mai ridicat nivel din 1991. Decizia surprinzătoare a prim-ministrului de a convoca alegeri anticipate a adus însă în actualitate întrebări presante, cum ar fi pensiile, fiscalitatea și ajutoarele pentru străinătate. La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul de Finanțe, Philip Hammond, a afirmat că promisiunile fiscale din campania electorală din 2015 i-au limitat posibilitățile de gestionare a economiei. El a părut că deschide astfel calea spre o mărire a impozitelor. Sâmbătă, la un eveniment electoral din centrul Angliei, May nu a exclus explicit posibilitatea unei fiscalități mai dure. „La aceste alegeri, oamenii vor avea o alegere foarte clară”, a spus ea, una din oferte fiind „un Partid Conservator care a fost întotdeauna, este și va continua să fie un partid care crede în impozite mai mici”. Alternativa ar fi „un Partid Laburist al cărui instinct natural este să mărească întotdeauna impozitele”. Laburiștii i-au acuzat pe conservatori că pregătesc o „bombă fiscală”, iar Liberal-Democrații afirmă că lucrătorii obișnuiți ar fi afectați de planurile guvernului, mai scrie Reuters. În martie, guvernul condus de May a suferit o lovitură, când planurile lui Hammond de creștere a impozitării muncii au fost criticate de parlamentarii partidului și de presă.

 

În martie, intenția de creștere a impozitării a fost taxată drept o încălcare a promisiunilor electorale făcute de conservatori în 2015.

Pentru a-și crea o majoritate parlamentară confortabilă, May a convocat alegeri anticipate.

×
Subiecte în articol: Theresa May