x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev AMENINŢĂ Ucraina! Rusia ar putea începe să restricţioneze alimentarea cu electricitate

Medvedev AMENINŢĂ Ucraina! Rusia ar putea începe să restricţioneze alimentarea cu electricitate

08 Sep 2014   •   09:02
Medvedev AMENINŢĂ Ucraina! Rusia ar putea începe să restricţioneze alimentarea cu electricitate

Dacă se va continua sistarea energiei electrice în Crimeea, Rusia ar putea începe să restricționeze alimentarea cu electricitate în Ucraina. Avertismentul a fost făcut de premierul rus, Dmitrii Medvedev, notează ria.ru, citat de jurnal.md.

"Anumite părți din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate și primesc energie electrică din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc înțelepte de a restricționa alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui să știe că sunt posibile măsuri simetrice”, a spus Dmitri Medvedev.

Anterior, Compania de stat pentru comerț exterior "Ukrinterenergo” a comunicat că nu exclude sistarea completă a livrării de energie electrică în Crimeea, peninsula anexată de către Rusia.

Motivul ar fi lipsa resurselor de combustibil necesar pentru producerea energiei termice în Ucraina. Astfel, Crimeea urma să fie deconectată de la curentul electric la orele dimineții, de la 8:00 până la 10:00 și seara, de la 18:00 până la 22:00 (ora Kievului). Capacitatea maximă de consum va fi de până la 300 MW. În timpul zilei - până la 500 MW, iar pe timp de noapte - până la 600 MW.

Crimeea este puternic dependentă de alimentarea cu electricitate din Ucraina. Kievul asigură 70-80% din consumul de electricitate din peninsulă.

×