x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev critică “dominaţia” partidului lui Putin

Medvedev critică “dominaţia” partidului lui Putin

de Irina Cristea    |    24 Noi 2010   •   16:56

“De ceva timp, simptome de stagnare au început să apară în viaţa politică”, a declarat Medvedev într-un mesaj difuzat pe blogul său.

“Această stagnare este nefastă pentru partidul aflat la putere şi pentru forţele opoziţiei. Dacă opoziţia nu are nici o şansă să obţină o victorie electorală după o luptă onestă, atunci se degradează şi devine marginală. Dacă partidul aflat la putere nu prezintă nici un risc de eşec electoral, se degradează ca orice organism care rămâne imobil”, apreciază Medvedev.

Declaraţiile intervin în condiţiile în care Medvedev urmează să rostească la 30 noiembrie, în Parlament, discursul despre naţiune, foarte aşteptat în perspectiva legislativelor din 2011 şi prezidenţialelor din 2012.

Potrivit presei, preşedintele va reitera miercuri avertismentul adresat partidelor politice ruse, inclusiv formaţiunii Rusia Unită, condusă de premierul Vladimir Putin.

Rusia Unită a preluat controlul în Parlament în 2003. De atunci, Partidul Comunist este singura formaţiune de opoziţie care are reprezentanţi în Parlament, întrucât celelalte partide susţin politicile guvernamentale. Partidul aflat la putere controlează şi Adunările regionale, precum şi majoritatea oraşelor mari.

Nu este prima dată când Medvedev critică situaţia politică şi economică din Rusia. Într-un articol publicat în septembrie 2009, Medvedev criticase o ţară “înapoiată şi coruptă”, cu o “economie primitivă şi o democraţie slabă”. (Mediafax)

×