x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel şi Poroşenko cer oprirea livrărilor de arme din Rusia în Ucraina

Merkel şi Poroşenko cer oprirea livrărilor de arme din Rusia în Ucraina

de Agerpres    |    16 Aug 2014   •   23:08
Merkel şi Poroşenko cer oprirea livrărilor de arme din Rusia în Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko au pledat pentru 'oprirea livrărilor de arme' din Rusia în Ucraina, sâmbătă într-o convorbire telefonică, a anunţat cancelaria, citată de AFP şi Reuters.

'Partenerii sunt de acord că aceste livrări de arme trebuie oprite şi o încetare a focului convenită', a precizat purtătorul de cuvânt al dnei Merkel, Steffen Seibert, citat într-un comunicat.

Cancelarul şi şeful statului ucrainean au discutat despre situaţia din estul Ucrainei. Ei s-au referit în special la informaţiile separatiştilor proruşi care pretind că au primit un transport de tancuri şi întăriri de trupe din Rusia, a precizat cancelaria.

'Cancelarul şi-a exprimat dorinţa ca guvernul rus să adopte o poziţie asupra acestor informaţii şi declaraţii ale separatiştilor', a precizat Steffen Seibert.

Angela Merkel a formulat revendicări similare vineri când a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin, după o distrugere parţială anunţată de armata ucraineană a unei coloane de blindate ruseşti pe teritoriul Ucrainei. Această informaţie a fost dezminţită de Moscova.

O reuniune este programată duminică la Berlin între miniştrii de externe german, rus, ucrainean şi francez pentru a încerca să dezamorseze tensiunile.

Un lider separatist a declarat, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, că rebelii au primit întăriri de combatanţi instruiţi în Rusia şi vehicule blindate noi, aminteşte Reuters. 

×