x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul delegaţilor la Conferinţa privind SIDA, în memoria colegilor decedaţi în accidentul aviatic

Mesajul delegaţilor la Conferinţa privind SIDA, în memoria colegilor decedaţi în accidentul aviatic

19 Iul 2014   •   11:55
Mesajul delegaţilor la Conferinţa privind SIDA, în memoria colegilor decedaţi în accidentul aviatic

 Delegaţii de la conferinţa internaţională privind SIDA care are loc la sfârşitul acestei săptămâni la Melbourne (Australia) s-au angajat sâmbătă să-şi intensifice eforturile de combatere a acestui flagel, în amintirea colegilor lor ucişi joi, când avionul cu care călătoreau s-a prăbuşit în estul Ucrainei, transmite Reuters. Între aceştia, doi studenţi de la UMF Cluj. 

'Este un moment de profundă tristeţe pentru întreaga lume', a declarat preşedinta Societăţii internaţionale pentru SIDA (IAS), Francoise Barre Sinoussi, în faţa ziariştilor prezenţi la centrul de convenţii unde se desfăşoară duminică reuniunea.

Un avion al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi într-o zonă controlată de separatiştii proruşi din estul Ucrainei, fiind aparent lovit de o rachetă sol-aer. Între cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi care şi-au pierdut viaţa se numărau şi cel puţin şase delegaţi la conferinţa de la Melbourne. Acest număr, anunţat sâmbătă de IAS, este mult mai mic decât cel din primele informaţii, care indicau în jur de 100 de delegaţi ucişi.

×