x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Metodele prin care combatanţii Statului Islamic intră în Europa pentru a pregăti ACTE TERORISTE

Metodele prin care combatanţii Statului Islamic intră în Europa pentru a pregăti ACTE TERORISTE

05 Oct 2014   •   13:36
Metodele prin care combatanţii Statului Islamic intră în Europa pentru a pregăti ACTE TERORISTE

 Combatanţi ai grupării teroriste Statul Islamic (SI) încearcă să ajungă, ca refugiaţi, din Siria în Turcia, iar de acolo, cu ajutorul unor paşapoarte false, să pătrundă în ţări din Europa de Vest, pentru a comite atacuri teroriste, informează publicaţia germană Bild am Sonntag, citată de Agerpres. 

Potrivit cotidianului german citat de TASS, serviciile de securitate americane au reuşit să intercepteze o comunicare codificată între combatanţi ai SI, în care aceştia discutau despre astfel de planuri. Totodată, informaţiile obţinute dezvăluie că teroriştii nu vor încerca să ajungă în ţările Uniunii Europene (UE) cu avionul, din cauza controlului strict din transportul aerian. 

Partea germană este foarte îngrijorată în legătură cu o asemenea ameninţare. 'Germania continuă să fie ţinta atenţiei jihadiştilor. Din această cauză, nivelul teoretic de ameninţare rămâne unul ridicat', subliniază Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Germaniei. Cu toate acestea, MAE german a atenţionat că 'ameninţarea ar putea deveni în orice moment una reală'. 

×
Subiecte în articol: statul islamic