x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadare la început de an. Membrii unui cartel de droguri au atacat o închisoare din Mexic și au reușit să elibereze zeci de deținuți

Evadare la început de an. Membrii unui cartel de droguri au atacat o închisoare din Mexic și au reușit să elibereze zeci de deținuți

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2023   •   09:04
Evadare la început de an. Membrii unui cartel de droguri au atacat o închisoare din Mexic și au reușit să elibereze zeci de deținuți
Sursa foto: hepta

Zeci de deținuți au evadat dintr-o închisoare din nordul Mexicului, după ce bărbați înarmați, probabil membri ai unui cartel de droguri, au deschis focul asupra unității.

Bărbații au sosit în fața închisorii din statul Chihuahua în vehicule blindate și au început să tragă asupra gardienilor, spun autoritățile, potrivit BBC.

Zece persoane au fost ucise, inclusiv patru prizonieri, în timpul atacului din orașul de frontieră Ciudad Juarez. Poliția spune că aproximativ 24 de deținuți au evadat.

Luptele din interiorul închisorii, unde deținuții din diferite organizații criminale sunt adăpostiți în blocuri separate, s-au soldat cu 13 răniți. Patru dintre victime sunt tratate la spital, au declarat autoritățile penitenciare.

Rudele celor închiși s-au adunat în fața închisorii în așteptarea veștilor. O femeie a spus că atacatorii îmbrăcați în negru erau mai bine înarmați decât poliția și trăgeau în toate vehiculele care treceau prin zonă. Armata și garda națională au fost chemate pentru a sprijini autoritățile locale.

Orașul mexican este de ani de zile în mijlocul confruntărilor violente între cartelurile de droguri rivale Sinaloa și Juarez. Și în închisoare s-a produs o revoltă în august anul trecut. Aceasta s-a extins pe străzi, provocând moartea a 11 persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mexic cartel sinaloa