x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michelle Obama "a scăpat" în hamburgeri

Michelle Obama "a scăpat" în hamburgeri

de Sînziana Stancu    |    15 Oct 2010   •   00:00
Michelle Obama "a scăpat" în hamburgeri

Soţia preşedintelui american, Barack Obama, Michelle, care s-a declarat adepta hranei sănătoase şi a alansat o campanie pe această temă în SUA, a încălcat regulile.

În drum spre Milwaukee, joi, "Prima Doamnă" a Statelor Unite s-a oprit la un fast-food, să ia masa. A intrat în Restaurantul "Miss Katie's Dinner" şi a comandat hamburgeri şi cartofi prăjiţi, după cum a relatat un post local al televiziunii NBC. Personalul restaurantului a fost luat prin surprindere de vizita "Primei Doamne" şi mai ales de preferinţele ei culinare.

"Lucrez aici de 25-30 de ani, dar niciodată, până acum, nu mi-a trecut pragul vreo soţie de preşedinte", a declarat emoţionată şi încântată Jennifer Laschen, o membră a personalului restaurantului. Pe la "Miss Katie's Dinner" au trecut însă alte notabilităţi, între care preşedintele Bill Clinton, care a luat o cină cu cancelarul german, John şi Elizabeth Edwards, dar şi actualul secretar de stat Hillary Clinton.
Michelle nu s-a înfruptat singură. Le-a adus la restaurant şi pe verişoara şi nepoata ei, pentru care a comandat acelaşi meniu. La sfârşit, încântată de serviciile de la "Miss Katie's Dinner", Michelle s-a îmbrăţişat cu toată lumea şi a făcut fotografii de grup. A lăsat o impresie plăcută, de la mic la mare. "I-a sărutat pe toţi. Era aşa de graţioasă, splendidă", a povestit Laschen, în timp ce proprietarul localului, Peter Picciuro, care făcuse ochii mari când maşinile care o escortau pe "Prima Doamnă" au oprit în faţa restaurantului, a spus că "îi tremura stomacul" de emoţie şi i-a trecut abia a doua zi după plecarea lui Michelle.


OFENSIVA DE ŞARM
Se pare că soţia preşedintelui american ştie foarte bine lecţia popularităţii şi cât de mult se poate câştiga cu chestia asta. Deşi, la prima vedere, ar fi fost o vizită "nevinovată", să nu uităm că abia a început campania electorală de la mijlocul mandatului prezidenţial al soţului ei - "mid-term", cum le numesc americanii, deoarece au loc la jumătatea mandatului unui preşedinte în exerciţiu  ¬-, iar Barack Obama nu prea e pe creasta valului. Din contră, democraţii lui s-ar putea să nu mai beneficieze de fonduri de campanie, pentru că sunt daţi de pe-acum perdanţi. Dar Michelle ar mai vrea "o tură" la Casa Albă şi pentru asta a declanşat deja ofensiva de şarm asupra electoratului. Zilele acestea a fost surprinsă purtând discuţii pe teme politice cu electoratul chiar în incinta unui secţii de votare.

Dar metoda de a te preface egal cu ceilalţi atunci când nu eşti nu e nouă şi e larg răspândită la multe "case mari". Nici noi nu facem excepţie când vine vorba ca electoratul să fie curtat pentru a i se smulge voturi. Se încing petreceri pentru oamenii de rând, se fac acte caritabile, se mai asfaltează câte un drum...

×
Subiecte în articol: externe