x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihai Ghimpu este, din 11 septembrie, preşedintele interimar al R. Moldova

Mihai Ghimpu este, din 11 septembrie, preşedintele interimar al R. Moldova

17 Sep 2009   •   00:00
Mihai Ghimpu este, din 11 septembrie, preşedintele interimar al R. Moldova

Curtea Constituţională a dat astăzi aviz pozitiv asupra circumstanţelor care justifică asigurarea interimatului funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, interimat ce va fi exercitat de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, până la desemnarea noului şef al statului, relatează Jurnal de Chişinău.



Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat, după şedinţă, că Mihai Ghimpu este legal din 11 septembrie, preşedinte interimar al Republicii Moldova Şi reprezentantul Partidului Comuniştilor de la Chişinău, Sergiu Sârbu a menţionat că începând de joi Mihai Ghimpu, care este preşedintele interimar al statului, poate semna decrete prezidenţiale.

Partidul Comuniştilor s-a adresat oficial săptămâna trecută Curţii Constituţionale, pentru a depune o contestaţie privind interimatul funcţiei de şef al statului, asigurat de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu. La rândul său, preşedintele Parlamentului de la Chişinău a depus la Curtea Constituţională un set de acte în baza cărora magistraţii urmau să constate circumstanţele ce justifică interimatul funcţiei de şef de stat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Parlamentul a votat hotărârea privind interimatul funcţiei de şef de stat, care mai prevede că, temporar, atribuţiile şefului statului sunt exercitate de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu.

×
Subiecte în articol: externe moldova