x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de păianjeni australieni s-au refugiat din calea inundaţiilor în fermele oamenilor (GALERIE FOTO)

Mii de păianjeni australieni s-au refugiat din calea inundaţiilor în fermele oamenilor (GALERIE FOTO)

08 Mar 2012   •   15:44
Mii de păianjeni australieni s-au refugiat din calea inundaţiilor în fermele oamenilor (GALERIE FOTO)

Mii de paianjeni australieni, alungati de inundatiile care au cuprins portiuni insemnate din estul continentului, s-au refugiat in fermele oamenilor, plasate pe teren mai inalt, acoperindu-le cu panza.

Fenomenul este unul rar, dat fiind ca paianjenii respectivi sunt solitari si, in conditii normale, n-ar tolera prezenta altui membru al speciei in apropierea lor.

"Este vorba de o specie de paianjen-lup. Toti incearca sa fuga din calea apelor", a declarat pentru Reuters specialistul Owen Seeman.

Potrivit entomologului Graham Milledge, fenomenul poate fi intalnit atunci cand paianjenii fug de un pericol iminent si se grupeaza intr-un spatiu relativ mic.

Acesta a adaugat ca situatia nu va fi una de lunga durata, paianjenii urmand sa se disperseze, odata ce apele se vor retrage.

Pentru paianjeni, insa, inundatiile sunt o fericire, dat fiind ca numarul tantarilor si al altor insecte pe care acestia le consuma este in crestere.

"Numarul de tantari va creste considerabil, din cauza apelor. Paianjenii ne fac o favoare, pentru ca ne vor scapa de ei", a declarat si Brett Finlayson, directorul gradinii zoologice Targona.

×