x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militar de la Moscova: "Rusul a devenit sinonim cu fascistul şi criminalul. Îmi este ruşine"

Militar de la Moscova: "Rusul a devenit sinonim cu fascistul şi criminalul. Îmi este ruşine"

19 Iun 2014   •   10:35
Militar de la Moscova: "Rusul a devenit sinonim cu fascistul şi criminalul. Îmi este ruşine"
Sursa foto: MSTYSLAV CHERNOV/EPA

Un parașutist rus, originar din Donbas, a afirmat într-un interviu pentru liga.net că a revenit în Ucraina pentru a lupta împotriva insurgenților proruși din estul țării. Militarul, care trăieşte în Moscova, se arată total dezamăgit de acțiunile Rusiei împotriva poporului său.

"Am văzut cu ochii mei cum Rusia alunecă în prăpastie pe zi ce trece. Revoloția din Ucraina putea fi o șansă pentru ruși de a deveni oameni, dar acum este târziu deja. Rusul a devenit sinonim cu fascistul și criminalul. Îmi este rușine. Toți cunoscuții mei din Moscova au devenit brutali, urăsc Ucraina, urăsc toată lumea. Eu sunt ofițer și am fost în multe zone de conflict din străinătate. De aceea am decis să vin și în Ucraina pentru a o ajuta cu capacitățile și experiența mea. Ce vreau să-i spun Ucrainei? Sunteți pe calea cea dreaptă, nu vă renunțați”, a spus Andrei (pseodonim).

„Îmi este rușine că pentru Rusia acești militari sunt eroi. Întreaga Rusie se mândrește cu acești asasini. Fără îndoială, rușii sunt mândri de războiul din Ucraina , de alipirea Crimeii și de Putin. O societate absolut bolnavă, care este pentru război și agresiune. A fost cândva știință, cosmos și cultură, dar acum au rămas doar arme”, a afirmat Andrei.

Citeşte mai mult aici

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina razboi Moscova crimeea