x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul Apărării de la Moscova dezminte că o coloană militară rusă ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei

Ministerul Apărării de la Moscova dezminte că o coloană militară rusă ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei

de Agerpres    |    15 Aug 2014   •   22:25
Ministerul Apărării de la Moscova dezminte că o coloană militară rusă ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a dezminţit vineri că o coloană militară rusă ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei, după declaraţiile Kievului conform cărora artileria ucraineană ar fi distrus blindate ruse aflate pe teritoriul ucrainean.

"Nu există niciun convoi militar rus care să fi traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina nici pe timp de noapte, nici ziua", a declarat un responsabil al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, citat de agenţiile de presă ruse. Forţele ucrainene "distrug fantome", a afirmat el ironic.

"Astfel de afirmaţii bazate pe un fel de fantezie sau mai degrabă ipoteze ale unor jurnalişti nu ar trebui să facă obiectul unor discuţii serioase între oficiali de rang înalt din orice ţară. Din păcate, motivul pentru declaraţiile virulente la cel mai înalt nivel într-un număr de state europene şi care au ales calea europeană nu sunt faptele, ci undiţele jurnalistice în reţelele sociale", a adăugat Konaşenkov.

Ministerul rus al Apărării adaugă că "nu va fi surprins dacă partea ucraineană va arăta ca dovadă propriile echipamentul arse".

Preşedinţia ucraineană a anunţat vineri că tiruri ale armatei ucrainene au distrus în mare parte o coloană de blindate de transport de trupe ce a pătruns pe teritoriul Ucrainei din Rusia în cursul nopţii de joi spre vineri.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a discutat telefonic despre această incursiune cu premierul britanic David Cameron şi a declarat că "o mare parte a acestui material a fost distrusă în cursul nopţii de artileria ucraineană".

Separat, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a spus că blindatele ruse au fost urmărite de forţele guvernamentale încă de la pătrunderea pe teritoriul ţării.

"S-a trecut la acţiunile corespunzătoare şi o parte a acestei coloane nu mai există", a spus Andrei Lâsenko, precizând că a fost distrusă.

×
Subiecte în articol: igor konaşenkov Rusia ucraina