x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de externe al Rusiei: Extinderea NATO spre Est este contraproductivă

Ministrul de externe al Rusiei: Extinderea NATO spre Est este contraproductivă

09 Iun 2014   •   21:08
Ministrul de externe al Rusiei: Extinderea NATO spre Est este contraproductivă

Extinderea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) spre Est 'este contraproductivă', a declarat, luni, ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de omologul său finlandez Erkki Tuomioja, informează AFP şi ITAR-TASS.

'Încercarea artificială a NATO de a-şi continua expansiunea spre Est, ca şi cea de a continua să-şi întărească infrastructurile militare inclusiv lângă frontierele Federaţiei Ruse, este contraproductivă şi contravine angajamentelor asumate de ţările membre ale NATO', a atenţionat Lavrov, citat de AFP.

Totodată, în opinia lui Lavrov 'a nu fi membru în NATO nu împiedică stabilirea unei cooperări eficiente cu Alianţa, inclusiv în vederea contracarării de ameninţări comune', informează ITAR-TASS. 'Toate ţările membre în Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) au, de exemplu, un program de cooperare cu NATO destul de plin. Multe acţiuni se desfăşoară şi pe canale bilaterale, şi în cadrul Consiliului de Parteneriat Euroatlantic, iar să nu fii membru în NATO nu împiedică o cooperare eficientă în contracararea ameninţărilor comune pentru toţi', a subliniat Lavrov, citat de agenţia de presă rusă.

×