x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miracolul de pe Constitution Avenue. Gerul siberian din SUA reuneşte familii

Miracolul de pe Constitution Avenue. Gerul siberian din SUA reuneşte familii

de Istvan Deak    |    08 Ian 2014   •   22:04
Miracolul de pe Constitution Avenue. Gerul siberian din SUA reuneşte familii

Iniţiativa unui fotograf de a găsi „scene tipice pentru valul de frig” din SUA a avut un final fericit pentru o familie din localitatea americană Greece. Jaqueline Martin a înfruntat temperaturile inumane şi s-a aventurat sâmbătă pe străzile din Washington. Pe bulevardul Constitution Avenue a dat peste un bărbat fără adăpost care încerca să se încălzească lângă o gură de canal, fiind acoperit pe picioare cu o pătură. „Aş fi avut de lucru la Casa Albă, dar preşedintele Barack Obama fiind încă iîn vacanță în Hawaii, am ales sa fac poze care ilustrau frigul de afaraă. Aşa l-am găsit pe Nick. Am fost surprinsă cât de tânăr era. I-am întins mâna, m-am prezentat şi l-am întrebat cum îl cheamă şi dacă pot să îi fac o poză. Mi-a spus că îl cheamă Nick şi că e suficient atât”, rememorează ea pentru foxnews.com.

Dat dispărut în Greece
La finalul zilei, ea a predat agenţiei de presă Associated Press 126 de fotografii, oferite spre publicare. Interesul pentru poza lui Nick a fost extrem de scăzut. O singură publicaţie, USA Today, a decis să o publice. Ea a fost preluată şi de ziarul partener din Rochester, „Democrat and Chronicle”. Jurnaliştii din Rochester erau încă preocupaţi de o poveste de la sfârşitul anului trecut, când un anume Nicholas A. Simmons fusese dat dispărut din localitatea sa natală Grecce.

Recunoscut de familie
Cititorii din orăşelul de 96.000 de locuitori l-au recunoscut imediat pe Nick în poza publicată în ziar şi au informat-o imediat pe mama acestuia, Michelle. Între timp se crease şi un grup de căutare a lui Nick pe reţeaua de socializare Facebook. Poza din ziar a fost postată şi pe peretele grupului, iar Michelle s-a convins că este vorba de fiul ei. „Nick trăieşte, dar, din câte se pare, nu îi merge deloc bine. Mergem să îl aducem acasă. Nu îmi găsesc cuvintele, ca să descriu ce simt în aceste momente”, a notat femeia în culmea fericirii.

Simmons, un tânăr de 20 de ani, trăia împreună cu părinţii săi în Greece şi lucra cu jumătate de normă la un restaurant din zonă. La data de 1 ianuarie s-a constatat absenţa sa de la locul de muncă, apoi a fost anunţată dispariţia lui la poliţie. În ciuda căutărilor disperate nu exista nici o urmă care ar putea duce la găsirea sa. Duminică, după apariţia pozei, sora lui Nick, Hannah, a luat imediat legătura cu autoarea articolului din USA Today, dar şi cu fotograful Jaqueline Martin.

Stare psihică precară
Luni, o echipă de căutare formată din Jaqueline Martin, jurnalişti de la cotidianul USA Today, membri ai familiei Simmons şi poliţişti din Washington au pornit pe urmele lui Nick. La doar câţiva zeci de metri distanţă de locul unde lua naştere deja celebra fotografie, Nick stătea rezemat de un perete. Tânărul a fost internat imediat într-o clinică şi supus unor investigaţii amănunţite. „Fizic părea perfect sănătos, dar psihic era foarte ciudat. Luni dimineaţa, tânărul a fost externat şi s-a întors cu părinţii săi în Greece”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Washington, Araz Alali.

Motive neelucidate
Familia lui Nick i-a mulţumit public fotografului Jaquiline Marti: „Vă mulţumim că ne-aţi salvat familia”. Tânărul n-a oferit explicaţii pentru motivele care au stat în spatele deciziei sale de a-şi părăsi localitatea natală şi de a migra pe străzile din Washington, aflate la 600 de kilometri distanţă. „A fost noroc curat că l-am găsit. Şi-a lăsat acasă telefonul mobil, portofelul şi cardurile sale bancare, astfel că nu aveam nici o posibilitate să îl localizăm. Chiar vorbim de un miracol”, a subliniat şeful poliţiei din Greece, David Mancuso.

×
Subiecte în articol: ger sua