x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă de 8 ani a murit în noaptea nunţii, după ce soţul de 40 de ani a consumat căsătoria

O fetiţă de 8 ani a murit în noaptea nunţii, după ce soţul de 40 de ani a consumat căsătoria

10 Sep 2013   •   17:25
O fetiţă de 8 ani a murit în noaptea nunţii, după ce soţul de 40 de ani a consumat căsătoria
Sursa foto: tooyoungtowed.org

O fetiţă de 8 ani din Yemen a murit în noaptea nunţii din cauza leziunilor interne, după ce soţul ei de 40 de ani a întreţinut relaţii sexuale cu ea, informează publicaţia libaneză Al Nahar.

Incidentul s-a petrecut în nord-estul Yemenului, în regiunea controlată de tribul Hardh. Cazul readuce în atenţie fenomenul căsătoriilor forţate ale minorelor în regiunea Orientului Mijlociu.

Potrivit unei estimări a Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), este de aşteptat ca în deceniul 2011 - 2020, peste 140 de milioane de fete minore să fie căsătorite cu forţa, dintre care 50 de milioane înainte de 15 ani.

Potrivit unor statistici, peste 25% dintre fetele din Yemen se căsătoresc înainte de a împlini 15 ani, pierzând, de regulă, şi accesul la educaţie.

Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, spune că situaţia nu poate fi oprită până când nu va exista o convenţie la nivel global privind vârsta până la care o persoană este considerată copil.

În 2009, o parte a parlamentului din Yemen a încercat să stabilească vârsta minimă pentru căsătorie la 17 ani, însă proiectul de lege a fost respins de majoritatea conservatoare, care a considerat că legea este împotriva spiritului islamic. 

×
Subiecte în articol: yemen mireasa copil casatorie fortata