x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miting de susţinere a romilor într-un oraş din Franţa

Miting de susţinere a romilor într-un oraş din Franţa

18 Aug 2010   •   00:00

Aproximativ 50 de persoane au participat în oraşul Saint-Etienne la un miting de susţinere a romilor, pentru a denunţa atitudinea Guvernului francez şi "derivele lui xenofobe, liberticide şi contrare demnităţii umane", potrivit unui organizator, citat de Le progres, în ediţia online de miercuri, .



Pierre Marechal, unul dintre organizatori, purtând un tricou pe care era scris "No Sarkozy Day", a remarcat faptul că puţini romi se aflau printre participanţii la această manifestaţie din Piaţa Primăriei. "Majoritatea se tem şi preferă să rămână ascunşi", a afirmat el.

Este vorba "despre o iniţiativă cetăţenească, independentă de orice structură asociativă", a continuat Marechal.

Scopul declarat al mitingului a fost de a mobiliza opinia publică din Saint-Etienne, notează Mediafax. Trecătorilor le-au fost distribuite broşuri, iar participanţii au susţinut discursuri prin care au criticat măsurile de evacuare a romilor.

Potrivit participanţilor, romii se află într-o situaţie legală în Franţa, deoarece ei provin din România şi sunt cetăţeni europeni, copiii lor sunt şcolarizaţi la instituţiile de învăţământ din oraş, iar integrarea lor este posibilă, în condiţiile în care aproximativ 30 de familii trăiesc legal în locuinţe din acest oraş.

×
Subiecte în articol: externe