x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / FMI trânteşte uşa în nasul lui Voronin

Moldova / FMI trânteşte uşa în nasul lui Voronin

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Iun 2009   •   00:00

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a renunţat să mai încheie un nou program de finanţare cu Republica Moldova. Conform lui Graeme Justice, şeful misiunii Departamentului Europa al FMI, "l-am informat pe domnul Voronin în timpul întâlnirii avute că datorită situaţiei politice din ţara sa nu putem să mai colaborăm în viitorul apropiat".



Oficialul FMI s-a aflat la Chişinău în vederea negocierii unui nou Program pentru Republica Moldova după expirarea Mecanismului de Creştere Economică şi Reducere a Sărăciei (PRGF). Încheierea noului program de finanţare nu a fost efectuată în virtutea evoluţiilor politice din Republica Moldova Totuşi, FMI este dispus şi în continuare să acorde sprijin financiar Republicii Moldova, în acest scop misiunea urmând să revină în Moldova, în toamna anului curent, după alegerile parlamentare anticipate şi desemnarea unui nou guvern.

Republica Moldova se află în pragul unor alegeri parlamentare anticipate, după ce Parlamentul nu a reuşit să aleagă un nou şef al statului.

×
Subiecte în articol: externe moldova