x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MOMENT ISTORIC la Vatican. Ce a declarat Papa Francisc despre creaţia Universului şi reacţia comunităţii ştiinţifice

MOMENT ISTORIC la Vatican. Ce a declarat Papa Francisc despre creaţia Universului şi reacţia comunităţii ştiinţifice

29 Oct 2014   •   14:12
MOMENT ISTORIC la Vatican. Ce a declarat Papa Francisc despre creaţia Universului şi reacţia comunităţii ştiinţifice
Sursa foto: Facebook

Teoria Big Bang-ului este validă şi se completează perfect cu teoriile Bisericii despre creaţia Universului. Este declaraţia făcută de către Papa Francisc într-un discurs susţinut la Academia Pontificală de Ştiinţe din Vatican, relatează jurnal.md. Imediat, comunitatea ştiinţifică din Italia a salutat declaraţia istorică a Suveranului Pontif.

Papa Francisc s-a declarat de acord cu teoriile evoluționiste și cu teoria Big Bang-ului. El a spus că acestea sunt adevărate și că Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă. Astfel, liderul de la Vatican a explicat că teoria evoluției se completează cu credința.

Suveranul Pontif a declarat aceste cuvinte istorice în timpul unui discurs susținut la Academia Pontificală de Științe.

„Crearea lumii nu se datorează haosului, ci vine direct de la un principiu suprem, care creează dragoste. Teoria Big Bang-ului, considerată astăzi explicația apariției vieții, nu contrazice credința sau intervenția lui Dumnezeu. Ba din contra, aceasta cere existența unui creator. Evoluția nu contravine noțiunii de creație divină, pentru că înainte de a evolua organismele, ele au trebuit create”, a declarat Papa Francisc.

Declarațiile Suveranului Pontif au fost rapid salutate de către comunitatea științifică din Italia. Precizăm că în trecut, Biserica Catolică a avut reputația unei instituții care se opune științei.

×