x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Monede de aur în valoare de aproape un milion de dolari au fost găsite în tavanul unei fabrici de şampanie

Monede de aur în valoare de aproape un milion de dolari au fost găsite în tavanul unei fabrici de şampanie

17 Feb 2012   •   11:09
Monede de aur în valoare de aproape un milion de dolari au fost găsite în tavanul unei fabrici de şampanie

Angajatii unei fabrici de sampanie au gasit 497 de monede de aur in tavanul cladirii pe care o renovau, proprietarul anuntand ca va pastra el jumatate din aur, iar restul va fi impartit cu muncitorii care au gasit comoara.

"Unul dintre muncitori spargea tavanul cu o ranga cand s-a trezit ca monedele de aur incep sa cada peste el. Apoi au inceput sa cada saci intregi de monede", a declarat proprietarul fabricii, Francois Lange.

Descoperirea vine si intr-un moment propice, pretul aurului fiind foarte ridicat. Cele 497 de monede au fost batute in Franta, intre anii 1851 si 1929, valoarea lor ridicandu-se la 980.000 de dolari.

Desi Francois Lange a anuntat ca va imparti banii cu muncitorii care au dat peste aur, ramane de vazut daca nu va iesi cineva la iveala care sa revendice comoara.

Cel mai probabil, banii au fost ascunsi acolo in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, de fostul proprietar al fabricii, fiind posibil ca urmasii acestuia sa revendice monedele.

×