x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Durere în Iran: mormântul tinerei Mahsa Amini, care a declanșat uriașele proteste, a fost vandalizat

Durere în Iran: mormântul tinerei Mahsa Amini, care a declanșat uriașele proteste, a fost vandalizat

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   20:15
Durere în Iran: mormântul tinerei Mahsa Amini, care a declanșat uriașele proteste, a fost vandalizat
Sursa foto: Hepta

Mormântul lui Mahsa Amini, tânăra a cărei moarte în arest în septembrie anul trecut a declanșat uriașele proteste antiguvernamentale din Iran, a fost vandalizat de persoane necunoscute, potrivit BBC.

Vandalii au atacat mormântul lui Mahsa Amini, tânăra a cărei moarte a declanșat proteste antiguvernamentale în Iran.

Fotografii ale familiei sale au arătat că un geam care acoperea piatra de mormânt și portretul ei a fost spart la cimitirul Aichi din orașul Saqqez, situat în vestul țării.

Fratele ei a publicat un mesaj susținând că a fost al doilea atac din ultimele luni.

„Chiar și sticla de pe piatra ta funerară îi deranjează. Nu contează de câte ori o vor sparge, o vom repara. Să vedem cine obosește primul", a scris Ashkan Amini, fără să acuze pe cineva.

Mahsa a murit la spitalul din Teheran la 16 septembrie, anul trecut, la trei zile după ce a fost reținută de poliția morală din capitală pentru că ar fi încălcat regulile stricte ale Iranului, care impun femeilor să-și acopere părul cu un văl. Ulterior, a izbucnit o revoltă care a cuprins aproape întreaga țară.

Sute de persoane au fost ucise și alte mii au fost reținute în urma unei represiuni violente din partea forțelor de securitate, care au susținut că protestele au fost provocate de străini.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mormant vandalizat iran Mahsa Amini