x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele demis al Egiptului, în arest preventiv 15 zile

Preşedintele demis al Egiptului, în arest preventiv 15 zile

26 Iul 2013   •   18:00
Preşedintele demis al Egiptului, în arest preventiv 15 zile
Sursa foto: EPA/MOHAMMED SABER

Preşedintele destituit al Egiptului, Mohammed Morsi, a fost arestat vineri preventiv pentru 15 zile, în cadrul anchetei privind legăturile acestuia cu mişcarea radicală palestiniană Hamas şi va fi interogat în cazul atacurilor contra poliţiei şi al evadărilor de deţinuţi din închisori în 2011, relatează AFP, citând agenţia de presă egipteană Mena.

Din data de 3 iulie, când a fost îndepărtat cu forţa de la putere, Mohammed Morsi se află în arest la domiciliu. Împotriva sa au fost formulate mai multe capete de acuzate, printre care presupuse atacuri comise împotriva poliţiei, imputate Hamas, în timpul predecesorului său Hosni Mubarak, evadare din închisoare, trădare de stat şi infracţiuni de ordin economic.

Ordinul survine doar cu câteva ore înainte de desfăşurarea unor manifestaţii pro şi contra lui Morsi, la care sunt aşteptaţi milioane de egipteni, după rugăciunea tradiţională de vineri.

Plasarea preşedintelui Morsi în arest preventiv pentru fapte comise în ultimele zile ale epocii lui Hosni Mubarak reflectă o "revenire" a vechiului regim, au afirmat vineri Fraţii musulmani, într-o primă reacţie la decizia justiţiei. Acuzaţiile împotriva lui Morsi „sună ca o răzbunare a vechiului regim, ceea ce indică o revenire a sa în forţă”, a declarat un purtător de cuvânt al mişcării Gehad el-Haddad. 

×
Subiecte în articol: mohammed morsi