x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova acuză Kievul de "crimă împotriva propriului popor", după raidul aerian de la Lugansk

Moscova acuză Kievul de "crimă împotriva propriului popor", după raidul aerian de la Lugansk

de Agerpres    |    02 Iun 2014   •   21:53
Moscova acuză Kievul de "crimă împotriva propriului popor", după raidul aerian de la Lugansk

Rusia a acuzat luni autorităţile ucrainene de "crimă împotriva propriului lor popor", după raidul aerian al armatei ucrainene asupra sediului administraţiei regionale de la Lugansk, în estul Ucrainei, soldat, potrivit insurgenţilor, cu mai multe victime.

"La 2 iunie, autorităţile de la Kiev au comis o nouă crimă împotriva propriului popor. În urma atacului aerian al forţelor armate ale Ucrainei asupra clădirii administraţiei regionale din Lugansk au murit cetăţeni paşnici ai Ucrainei", a denunţat Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un comunicat, citat de ITAR-TASSS.

Diplomaţia de la Moscova face apel în comunicatul său la occidentali să facă uz de influenţa lor pentru a împiedica alunecarea Ucrainei în situaţia unei "catastrofe naţionale".

Cel puţin cinci persoane au fost ucise luni în urma unui raid al aviaţiei ucrainene asupra sediului administraţiei regionale din Lugansk, ocupat acum două luni de rebeli. Surse din rândul insurgenţilor au declarat pentru RIA Novosti şi Interfax că atacul a făcut "numeroşi morţi şi răniţi".

Autorităţile ucrainene duc de la mijlocul lunii aprilie o amplă "operaţiune antiteroristă" împotriva insurgenţilor proruşi înarmaţi din sud-estul Ucrainei. Operaţiunea a fost suspendată la 25 mai, ziua alegerilor prezidenţiale în Ucraina, pentru a fi reluată imediat după scrutin.

×
Subiecte în articol: kiev ucraina