x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova acuză Washingtonul că vrea să taie legăturile economice între UE și Rusia

Moscova acuză Washingtonul că vrea să taie legăturile economice între UE și Rusia

13 Sep 2014   •   17:17
Moscova acuză Washingtonul că vrea să taie legăturile economice între UE și Rusia

Șeful diplomației rusești a acuzat sâmbătă Statele Unite ale Americii că vor să "taie legăturile economice" dintre Moscova și Uniunea Europeană, la o zi de la intrarea în vigoare a noilor sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza implicării presupuse a acesteia în conflictul din Ucraina, relatează AFP.

"America vrea să profite de situația actuală pentru a tăia legăturile economice dintre Europa și Rusia", mai ales pentru a impune UE livrările sale de gaze al căror preț este net superior celui al gazului rusesc, a afirmat Serghei Lavrov, citat într-un comunicat al MAE rus, într-un interviu pentru canalul rus de televiziune TV Centre.

Washingtonul își dorește "să își asigure condițiile cele mai favorabile în cadrul negocierilor privind crearea unui parteneriat transatlantic comercial și de investiții", a apreciat el. Astfel, SUA "încearcă să impună Europei livrările sale de gaz lichefiat american la prețuri ce nu pot fi concurențiale prin raport cu prețul gazului rusesc", a precizat ministrul.

Printre altele, el a acuzat UE că este "dispusă să își sacrifice economia în fața politicii", subliniind că Bruxellesul a decis să pregătească o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei la 5 septembrie, în ziua în care un acord de armistițiu în Ucraina a fost semnat la Minsk, "înainte de toate datorită unei inițiative a președintelui rus Vladimir Putin". 

×