x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova acuza: SUA vor sa incurce jocurile prezidentiale!

Moscova acuza: SUA vor sa incurce jocurile prezidentiale!

05 Mar 2018   •   12:35
Moscova acuza: SUA vor sa incurce jocurile prezidentiale!

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a anuntat că Moscova deţine dovezi, potrivit carora SUA încearcă să influenţeze apropiatele alegeri prezidenţiale din Rusia, sustine agentia RIA Novosti.

 

Statele Unite vor să semene haos în Rusia, iar sancţiunile impuse de Washington urmăresc destabilizarea tarii, a lansat Riabkov. Involuntar, se ridica intrebarea cum ar putea SUA incurca jocurile prezidentiale din Rusia, in conditiile in care se stie, practic, cine este invingatorul absolut al scrutinului: Vladimir Putin.

Ceilalti candidati se afla, in sondajele de opinie, la o distanta mult prea mare de primul clasat pentru ca pozitia acestuia sa poata fi clatinata. De fapt, nu asta este spaima celor de la Kremlin, care dintotdeauna s-au temut de "revolutiile colorate", care sa schimbe total sistemul politic al tarii.

Daca ar exista, un astfel de scenariu ar fi aproape imposibil de realizat in Rusia, unde, dupa revoltele din Georgia sau Ucraina, s-au luat suficiente masuri de prevedere pentru a preintampina o evolutie de acest gen a situatiei. Alegerile prezidenţiale din Rusia sunt prevăzute pentru 18 martie.

Prin urmare, interventia lui Riabkov trebuie privita ca simpla declaratie electorala. Cu totul alta este povestea ingerintei Moscovei în prezidenţiale americane din 2016, amestec dovedit cu varf si indesat. În februarie, justitia din SUA a inculpat 13 cetăţeni şi trei organizaţii din Rusia pentru interventie in procesul electoral din SUA.

×
Subiecte în articol: Rusia sua amestec alegeri scrutin Vladimir Putin