x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova primeşte numeroase apeluri de ajutor din partea locuitorilor Ucrainei şi le va examina, afirmă ministerul rus de Externe

Moscova primeşte numeroase apeluri de ajutor din partea locuitorilor Ucrainei şi le va examina, afirmă ministerul rus de Externe

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   18:27
Moscova primeşte numeroase apeluri de ajutor din partea locuitorilor Ucrainei şi le va examina, afirmă ministerul rus de Externe

Rusia primeşte numeroase apeluri de ajutor din partea locuitorilor Ucrainei şi le va examina, a declarat sâmbătă Ministerul rus de Externe, afirmând ca naţionaliştii ucraineni vor să atace estul rusofon al ţării, transmite AFP.

Unii combatanţi îşi continuă actele de violenţă în Ucraina, subliniază ministerul într-un comunicat, amintind că un incident armat s-a soldat cu doi morţi în oraşul Harkov. Rusia primeşte numeroase apeluri de ajutor de la cetăţeni paşnici. Ele vor fi examinate, adăugă ministerul.

Diplomaţia rusă insistă pe rolul mişcării ultranaţionaliste ucrainene Sectorul de Dreapta, care ar fi decretat deschiderea unui front de răsărit şi ar fi responsabilă de incidentul de la Harkov, o "provocare contra manifestanţilor paşnici".

Un militant pro-rus şi un trecător au fost ucişi în noaptea de vineri spre sâmbătă la Harkov, în estul Ucrainei, în timpul unui schimb de focuri în care au fost implicaţi naţionalişti radicali şi militanţi pro-ruşi.

În plus, ministerul citează informaţii potrivit cărora o coloană de mercenari înarmaţi ai mişcării Sectorul de Dreapta ar fi plecat din Harkov în direcţia Doneţk şi Lugansk, oraşe din regiune.

Moscova subliniază că, în timpul întrevederii lor de vineri de la Londra, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a cerut omologului său american, John Kerry, să-şi utilizeze întreaga influenţă pentru a împiedica violenţele ultranaţionaliştilor.

×
Subiecte în articol: serghei lavrov rusia ucraina