x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova şi Kievul au ajuns la o înţelegere privind convoiul umanitar rus, anunţă Serghei Lavrov

Moscova şi Kievul au ajuns la o înţelegere privind convoiul umanitar rus, anunţă Serghei Lavrov

de Agerpres    |    12 Aug 2014   •   21:49
Moscova şi Kievul au ajuns la o înţelegere privind convoiul umanitar rus, anunţă Serghei Lavrov

Moscova a acceptat toate solicitările Kievului privind convoiul umanitar trimis de guvernul rus către zonele de conflict din estul Ucrainei şi a modificat traseul acestuia în conformitate cu cererea autorităţilor ucrainene, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de agenţiile ITAR-TASS şi EFE.

De asemenea, camioanele vor avea plăcuţe de înmatriculare ucrainene în timpul deplasării lor pe teritoriul Ucrainei, iar la bordul acestor vehicule vor fi primiţi şi reprezentanţi ai guvernului de la Kiev, nu doar cei ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a mai indicat şeful diplomaţiei ruse.

El a precizat că partea ucraineană a acceptat să renunţe la cererea privind transferul produselor din cele 262 de camioane ruseşti în camioanele CICR, care 'ar fi făcut această misiune umanitară mai complicată şi mai costisitoare'.

Conform agenţiei EFE, ministrul Lavrov a mai declarat că a primit din partea guvernului ucrainean o notă ce confirmă disponibilitate acestuia de a primi respectiva misiune umanitară rusă în condiţiile menţionate mai sus. El şi-a exprimat speranţa că forţele ucrainene vor garanta securitatea convoiului pe tot parcursul deplasării sale în zonele controlate de Kiev şi că la fel vor proceda şi separatiştii în zonele lor.

Transportul umanitar destinat populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk cuprinde, printre alte produse, 400 de tone de cereale, 100 de tone de zahăr, 62 de tone de alimente pentru copii, 54 de tone de medicamente, 12 mii de saci de dormit şi 69 de generatoare electrice 

×
Subiecte în articol: serghei lavrov