x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Motivul INCREDIBIL pentru care studenta din imagine face închisoare în Iran!

Motivul INCREDIBIL pentru care studenta din imagine face închisoare în Iran!

06 Oct 2014   •   11:12
Motivul INCREDIBIL pentru care studenta din imagine face închisoare în Iran!

O fostă studentă londoneză, de naţionalitate britanico-iraniană, este închisă de mai bine de trei luni în cea mai teribilă închisoare din Teheran,Evin.

Studenta a făcut parte dintr-un grup feminist care a dorit să sfideze legile islamice prin care li s-a interzis femeilor să participe la evenimentele sportive masculine, încercând să urce în tribune stadionului Azabi, pentru a vedea meciul de volei masculin disputat între Iran şi Italia.

Autorităţile jucat cu viaţa ei, a fost arestată, eliberată şi arestată din nou. Deşi a primit o condamnare la 100 de zile de închisoare, este deţinută de mai bine de trei luni, între timp fiindu-i interzise şi vizitele familiei.

Într-o postare pe Facebook, mama sa a anunţat că nu mai poate suporta nedreptatea comisă şi că, în semn de protest, intră în greva foamei. "Nu voi atinge la rândul meu mâncare până în momentul în care fiica mea va fi din nou acasă. Aţi fost martorii mei, am păstrat tăcerea timp de 82 de zile, sperând că nevinovăţia fetei mele va fi dovedită şi se va reîntoarce acasă. Acum viaţa ei este în pericol, nu voi mai fi tăcută. Fie ca Dumnezeu să sfârşească acest coşmar", a scris mama tinerei pe Facebook.

Peste jumătate de milioane de persoane au semnat o petiţie online prin care se cere autorităţilor iranieie să o elibereze pe tânără.

×