x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muntenegru: Jurnalişti pro-sârbi, reţinuţi pentru publicarea unei „ştiri false”

Muntenegru: Jurnalişti pro-sârbi, reţinuţi pentru publicarea unei „ştiri false”

13 Ian 2020   •   21:50
Muntenegru: Jurnalişti pro-sârbi, reţinuţi pentru publicarea unei „ştiri false”

Poliţia din Muntenegru a reţinut duminică seara doi ziarişti de la portaluri de ştiri pro-sârbe, sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de creare de panică în rândul publicului, relatează luni agenţia croată de presă HINA.

Gojko Raicevic şi Drazen Zivkovic, editori la in4.net şi respectiv borba.me, au fost reţinuţi pentru interogatoriu duminică seara şi plasaţi în arest preventiv pentru 72 de ore pentru că au diseminat „ştiri false” despre o explozie la palatul Vila Gorica din capitala ţării, imobil de protocol folosit de înalţii oficiali ai statului pentru o serie de reuniuni oficiale, recepţii şi ceremonii.

Cei doi sunt bănuiţi că au publicat o ştire despre explozia respectivă fără a verifica în prealabil dacă informaţia este corectă.

Ulterior, ştirea falsă a fost difuzată de media sârbe sub titlurile „Haos la Vila Gorica” şi „Explozie la reşedinţa lui Milo”, referire la preşedintele Milo Djukanovic.

Guvernul muntenegrean a dezminţit imediat informaţia, subliniind că nu a fost vorba de o explozie, ci doar de o defecţiune minoră a instalaţiei electrice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ziariști arestați muntenegru