x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit mama criminalului mexican Joaquin "El Chapo" Guzman

A murit mama criminalului mexican Joaquin "El Chapo" Guzman

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   07:54
A murit mama criminalului mexican Joaquin "El Chapo" Guzman
Sursa foto: x

Mama criminalului mexican "El Chapo" Guzman a murit după ce a petrecut ultimele două săptămâni într-o clinică privată, a anunțat presa locală. "El Chapo" a fost acuzat de moartea a mii de persoane în Mexic.

Potrivit El Sol de Sinaloa, Consuelo Loera avea 94 de ani, citează Reuters.

Alte instituții media mexicane, precum cotidianul național El Universal, au citat "autoritățile de securitate" în anunțurile privind moartea lui Loera. Jenaro Villamil, un jurnalist mexican cu vechime a anunțat, de asemenea, decesul ei într-o postare pe rețelele de socializare.

Reuters nu a reușit să verifice independent aceste informații.

"El Chapo" a condus ani de zile Cartelul Sinaloa, puternica organizație criminală cu acoperire globală care a transportat tone de droguri pe mai multe continente. A fost acuzat de moartea a mii de persoane în Mexic, de la membri ai unor bande rivale, cetățeni obișnuiți, polițiști și membri ai forțelor armate. Guzman a fost condamnat pentru crimă și trafic de droguri în Statele Unite în 2019 și ispășește o pedeapsă pe viață într-o închisoare de maximă securitate din Colorado.

Loera a fost propulsată în lumina reflectoarelor mediatice în 2020, când președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador i-a strâns mâna în timpul unei vizite la periferia orașului Badiraguato, unde s-au născut și au crescut copiii ei. Președintele a justificat gestul la momentul respectiv ca fiind o chestiune de curtoazie, numind-o pe Loera o "bătrână respectabilă".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: El Chapo Consuelo Loera