x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NASA amână încă o dată revenirea capsulei Starliner pe Terra

NASA amână încă o dată revenirea capsulei Starliner pe Terra

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   22:20
NASA amână încă o dată revenirea capsulei Starliner pe Terra

NASA a amânat din nou desprinderea capsulei Starliner de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi revenirea pe Terra a acestui vehicul dezvoltat de Boeing, cu primul său echipaj de astronauţi, pentru a acorda astfel mai mult timp echipelor care examinează problemele tehnice întâmpinate după lansare, a anunţat vineri agenţia spaţială americană, citată de Reuters.

NASA nu a stabilit o nouă dată de întoarcere pe Terra a celor doi astronauţi care participă la prima misiune cu echipaj a capsulei construite de grupul Boeing. Revenirea pe Pământ fusese amânată pentru 26 iunie, după data iniţială de 14 iunie.

"Managerii misiunii evaluează oportunităţile viitoare de întoarcere pe Terra după cele două ieşiri extravehiculare programate pe 24 iunie şi pe 2 iulie", a precizat NASA.

Cei doi astronauţi americani participanţi la această misiune, Butch Wilmore şi Suni Williams, au fost lansaţi pe 5 iunie în cadrul ultimului zbor demonstrativ efectuat de Boeing pentru a obţine din partea NASA certificarea capsulei Starliner pentru zboruri comerciale de rutină.

"Ne acordăm timpul necesar şi urmăm procesul standard al echipei de management al misiunii", a declarat Steve Stich, managerul programului de echipaj comercial al NASA.
"Starliner se comportă bine pe orbită în timp ce este andocată la staţia spaţială", a spus Steve Stich, adăugând că timpul suplimentar va oferi "informaţii valoroase" privind actualizările sistemului pentru misiunile viitoare.
 

×
Subiecte în articol: NASA revenire capsula starliner terra