x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO şi UE salută învestirea lui Poroşenko

NATO şi UE salută învestirea lui Poroşenko

07 Iun 2014   •   12:36
 NATO şi UE salută învestirea lui Poroşenko

Uniunea Europeană şi NATO au salutat azi învestirea lui Petro Poroşenko în funcţia de preşedinte al Ucrainei, cele două organizaţii exprimându-şi sprijinul pentru integritatea teritorială şi stabilitatea fostei republici sovietice, relatează AFP.

''Îl felicit călduros pe Petro Poroşenko pentru învestirea sa ca preşedinte al Ucrainei. Am încredere în faptul că leadershipul preşedintelui Poroşenko va contribui la stabilizarea ţării, pe baza dialogului politic lansat înaintea alegerilor'', a menţionat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-un comunicat de presă.

Poroşenko a depus jurământul: “Crimeea a fost, este şi va fi ucraineană”

El a adăugat că NATO este pe cale să finalizeze noi măsuri de asistenţă pentru Ucraina şi de sprijinire a reformelor în domeniul securităţii şi apărării. ''Aliaţii din NATO rămân fermi în a susţine suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială ale Ucrainei'', a încheiat el.


La rândul său, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care a asistat la ceremonia de învestire a lui Petro Poroşenko, a reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina. ''Dl. Poroşenko a primit un mandat solid pentru a avansa pe calea reformelor şi a face din Ucraina o ţară modernă şi democratică la care aspiră cetăţenii ei, o ţară unită şi descentralizată, unde fiecare îşi găseşte locul şi unde diferitele identităţi şi minorităţi sunt recunoscute şi respectate'', a arătat Van Rompuy. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: Petro Poroşenko ucraina presedinte