x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden salută prelungirea mandatului lui Stoltenberg

Biden salută prelungirea mandatului lui Stoltenberg

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   18:45
Biden salută prelungirea mandatului lui Stoltenberg
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a salutat, marţi, decizia de prelungire încă o dată a mandatului secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dar cotidianul Financial Times notează că acesta este rezultatul disputelor între statele membre privind candidaţii.

"Alianţa Nord-Atlantică este mai puternică, mai unită şi mai determinată ca niciodată", a susţinut Biden într-un comunicat al Casei Albe.

"Datorită conducerii constante exercitate de secretarul general Stoltenberg, prin experienţa sa şi prin discernământul său, Alianţa a contracarat cele mai semnificative provocări de securitate din Europa după al II-lea Război Mondial", a insistat Biden, potrivit cotidianului Le Monde.

Iniţiativa de prelungire încă o dată a mandatului secretarului general Jens Stoltenberg va trebui aprobată de liderii tuturor statelor membre NATO cu ocazia summitului din Lituania.

"Alianţa Nord-Atlantică a prelungit mandatul lui Jens Stoltenberg cu încă un an, în contextul în care aliaţii au decis să nu schimbe conducerea în cursul războiului din Ucraina. Stoltenberg, fost premier al Norvegiei care conduce NATO din octombrie 2014, urma să se retragă în toamnă, dar cei 31 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice au convenit o nouă prelungire a mandatului dat fiind că alţi candidaţi nu au obţinut susţinere", notează cotidianul Financial Times.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nato SUA stoltenberg