x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nava Aquarius a cerut permisiunea de a acosta în Franţa

Nava Aquarius a cerut permisiunea de a acosta în Franţa

24 Sep 2018   •   18:15
Nava Aquarius a cerut permisiunea de a acosta în Franţa

Aquarius este 'în drum spre Marsilia' şi organizaţiile neguvernamentale care folosesc această navă umanitară le-au cerut autorităţilor franceze să autorizeze cu 'titlu excepţional' debarcarea celor 58 de migranţi aflaţi la bordul său, a anunţat luni directorul pentru operaţiuni umanitare al organizaţiei SOS Méditerranée, transmite AFP. 

''Este singura opţiune pe care o avem pentru a permite ca Aquarius, 'ultima navă' civilă din zonă, să-şi continue misiunea de salvare a migranţilor'', a explicat Frédéric Penard într-o conferinţă de presă la Paris. 

Singurul port avut în vedere pentru această acostare este Marsilia, a adăugat Penard. 

Panama a retras duminică pavilionul navei Aquarius, aflată în Mediterana cu 58 de refugiaţi la bord. 

Numele actual al navei este Aquarius 2, iar înainte de schimbarea numelui avea pavilionul Gibraltarului. Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a declarat că nava "poate să-şi schimbe numele şi pavilionul de încă 1.000 de ori, dar porturile Italiei vor rămâne închise pentru aceşti domni". El a apreciat că Aquarius a îngreunat activitatea pazei de coastă libiene. 

Organizaţia umanitară 'Medici Fără Frontiere' (MSF) a declarat că revocarea pavilionului panamez a fost rezultatul "presiunii economice şi politice flagrante exercitate de guvernul italian". Comunicatul MSF menţiona că Aquarius era singura navă neguvernamentală de căutare şi salvare în Mediterana Centrală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta nava umanitara aquarius migranti