Aceasta poate fi o nouă variantă privind originea noastră, cercetătorii australieni descoperind recent că bureţii de mare au 70% din genele noastre.
Cercetările făcute pe probe genetice prelevate de la bureţii de mare din Marea Barieră de Corali (Great Barrier Reef) - zonă protejată inclusă în Patrimoniul Umanităţii - au arătat că vechile vieţuitoare marine au foarte multe gene asemănătoare cu cele ale omului, unele dintre acestea legate şi de diferite boli umane, inclusiv de cancer.
Şi chiar dacă nu se va dovedi, până la urmă, că ne tragem din bureţi, ci tot din maimuţă, descoperirea făcută de oamenii de ştiinţă australieni va fi foarte utilă pentru cercetarea în domeniul sănătăţii, mai ales în privinţa unor tratamente ale cancerului, precum şi în privinţa celulelor stem, după cum a explicat conducătorul studiului, profesorul Bernard Degnan, de la Universitatea Queensland. Degnan s-a exprimat chiar în sensul că "bureţii de mare ar putea fi consideraţi Sfântul Graal al celulelor stem". Explorarea funcţiilor genetice ale celulelor stem ar putea duce la descoperirea unor "conexiuni importante cu biologia celulară a celulelor stem umane", afirmă specialistul australian.
Studiul, care a necesitat cinci ani de cercetare, a fost publicat săptămâna aceasta în revista Nature.
Citește pe Antena3.ro