x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neglijenţa umană este principala cauză a inundaţiilor din Bulgaria din această vară, spune şeful institutului meteo

Neglijenţa umană este principala cauză a inundaţiilor din Bulgaria din această vară, spune şeful institutului meteo

de Agerpres    |    08 Sep 2014   •   18:38
Neglijenţa umană este principala cauză a inundaţiilor din Bulgaria din această vară, spune şeful institutului meteo

Neglijenţa umană este cauza principală a inundaţiilor din vara aceasta din Bulgaria, a declarat luni în cadrul unei conferinţe Gheorghi Korcev, directorul Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, relatează agenţia BTA.

Bulgaria se va mai confrunta cu masive căderi de precipitaţii, iar intensitatea şi frecvenţa acestora vor creşte pe fondul schimbărilor climatice, a adăugat Korcev, subliniind că trebuie curăţate albiile cursurilor de apă şi trebuie acordată o atenţie deosebită barajelor şi digurilor.

Bulgaria are un sistem de avertizare în cazul producerii unor fenomenelor periculoase, mai ales în ce priveşte râurile transfrontaliere, aminteşte Korcev, care a adăugat că un astfel de proiect pentru râul Arda este aproape finalizat şi a costat 700.000 de euro, fiind finanţat de Uniunea Europeană.

În schimb vicepreşedintele institutului, Nikolai Miloşev a declarat că din păcate nu se poate prognoza cu acurateţe cantitatea de precipitaţii ce urmează să cadă. Oamenii de ştiinţă lucrează intens în această privinţă, însă, între timp administraţia trebuie să ia măsuri pentru a preveni pierderile umane şi materiale. 

×
Subiecte în articol: inundatii bulgaria