x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu îi cere lui Abbas să continue convorbirile de pace

Netanyahu îi cere lui Abbas să continue convorbirile de pace

27 Sep 2010   •   00:00

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a lansat luni un apel preşedintelui Autorităţii palestiniene Mahmud Abbas pentru ca el să continue convorbirile de pace în vederea "ajungerii la un acord istoric", la scurt timp după expirarea moratoriului asupra colonizării în Cisiordania ocupată.



"Îi lansez un apel preşedintelui Abbas pentru ca el să continue să poarte convorbirile bune şi oneste lansate de noi pentru a încerca să ajungem la un acord de pace istoric între cele două popoare ale noastre", a adăugat Benjamin Netanyahu. Netanyahu a rezistat unor presiuni intense ale Statelor Unite şi comunităţii internaţionale refuzând să extindă îngheţarea de noi construcţii în colonii, decretată în urmă cu zece luni, chiar dacă Mahmud Abbas a ameninţat că va opri convorbirile de pace dacă moratoriul nu este prelungit, informează AFP, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele Autorităţii palestiniene Mahmud Abbas i-a cerut primului ministru israelian Benjamin Netanyahu să "ia decizia de a îngheţa colonizarea" în Cisiordania, pentru a permite continuarea negocierilor de pace, a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

×
Subiecte în articol: externe